Transport · April 19, 2022

Scootmobielen

Scootmobielen worden ook wel gehandicaptenvoertuig, elektrische driewieler of elektrische vierwieler genoemd. Wist je dat je niet gediagnosticeerd te zijn om een scootmobiel te besturen? Iedereen mag er gebruik van maken! Je hebt ook geen rijbewijs of lessen nodig om een scootmobiel te besturen.

Scootmobielen op maat

Nipponia scootmobielen zijn op veel vlakken aan te passen. Op deze manier kan je ondanks beperkingen alsnog fijn gebruik maken van een scootmobiel. Een aantal aanpasbare punten van een Nipponia scootmobiel zijn:

  • Een draaibare stoel. Met een draaibare stoel kan je gemakkelijk vanaf de zijkant opstappen, waardoor je geen moeite hoeft te doen om jezelf er tussen te wurmen.
  • Een voet gaspedaal of een duim gaspedaal. Het is maar wat je fijn vindt. Als je wat minder ter been bent is een duim gaspedaal erg fijn.
  • Een voet rempedaal.

Je kan kiezen tussen een driewieler of een vierwieler. Een vierwieler heeft meer balans bij het opgaan van een drempels of een stoep.

Er zijn verschillende Nipponia scootmobielen waar je uit kan kiezen:

  • Nipponia 2Fast
  • Nipponia Pride
  • Nipponia Fast One
  • Nipponia Fast One DUO

Alle scootmobielen zijn volledig elektrisch en kunnen een maximale snelheid van 25 kilometer per uur halen. Ook zijn de scootmobielen driewielig. De Nipponia Fast One DUO is een scootmobiel met twee stoelen. Je kan er dus met twee personen op zitten. Het is net als een tandem, de persoon die achterop zit hoeft niks uit te voeren en de persoon voorop bestuurt de scootmobiel.

Daarnaast zijn ze uit te rusten met een extra accu pakket. Hiermee kan je zeker de 200 kilometers halen.